На Виноградівщині з директорами шкіл району обговорили впорядкування трудових відносин

травня 19 / 2020
На Виноградівщині з директорами шкіл району обговорили впорядкування трудових відносин

18 травня 2020 року голова Виноградівської районної ради Віталій Любка провів нараду з директорами загальноосвітніх шкіл, які працюють в районі на умовах безстрокових трудових договорів.

У нараді також взяли участь заступник голови райради Адальберт Сверенко, заступник директора Центру з обслуговування закладів освіти Виноградівського району Надія Копча, працівники виконавчого апарату районної ради.
Як зазначив Віталій Любка, відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту», який набрав чинності у березні цього року, районна рада як засновник комунальних закладів загальної середньої освіти зобов’язана припинити безстрокові трудові договори з керівниками таких закладів до 1 липня 2020 року.
Відтак на травневій сесії депутатський корпус уповноважив голову районної ради припинити безстрокові трудові договори з керівниками закладів загальної середньої освіти, засновником яких є Виноградівська районна рада. Одночасно з ними мають укласти трудові договори (контракт). У разі незгоди продовжувати трудові відносини на умовах строкового трудового договору такий керівник буде звільнений на підставі Кодексу законів про працю та Закону України «Про повну загальну середню освіту» без вихідної допомоги.

У районі на умовах безстрокового договору працюють 16 директорів. Більшість з них вже написали відповідні заяви на ім’я керівника райради щодо продовження трудових відносин за контрактом.

На Виноградівщині з директорами шкіл району обговорили впорядкування трудових відносин

Виноградівська районна рада
Категорія : Політика


Залишити Коментар