На Виноградівщині замовчують спалах covid-19 серед ромів?

травня 09 / 2020
На Виноградівщині замовчують спалах covid-19 серед ромів?

За інформацією джерел з Департаменту охорони здоров’я, станом на сьогодні, на Виноградівщині очікується експонентне зростання захворювання на китайський коронавірус Sars-Cov-2.

Основним осередком спалаху інфекції є с. Підвиноградів, що знаходиться у передмісті районного центру.

Тільки сьогодні коронавірус було підтверджено у шести ромів. При тому, що загальна кількість госпіталізованих ромів в районній лікарні становила 12 осіб.

Четверо осіб ромської національності у важкому стані та плануються до переведення в обласну інфекційну лікарню у м. Ужгород.

Таким чином, тільки за один день кількість інфікованих циган виросла вдвічі, і це за відсутності масового тестування серед населення с. Підвиноградів. Реальна картина значно гірша.

Варто додати, що Виноградівська РДА на чолі з Кішем Василем чомусь приховує цю інформацію від громадськості та не вводить суворого каранину на території поселення ромів. Районна комісія ТЕБ та НС умисно нехтує масштабним поширенням коронавірусу у с. Підвиноградів.

Щодня населення цього села їздить до районного центру та інших міст області, що може призвести до жахливої пандемічної ситуації на Закарпатті.


Інформує - Закарпатський інсайдер
Категорія : Політика


Залишити Коментар