Обласні обранці звернулися до духовенства краю з приводу ситуації навколо епідемії коронавірусної інфекції

березня 27 / 2020
Обласні обранці звернулися до духовенства краю з приводу ситуації навколо епідемії коронавірусної інфекції
У цей складний час випробувань – карантинних застережень мають дотримуватися всі співвітчизники, у тому числі й українські релігійні спільноти. Священнослужителі виявляють розуміння ситуації та відповідальність за вірян, закликають їх враховувати й виконувати законні приписи, розпорядження органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з метою дотримання санітарно-епідеміологічних заходів. Щоб не наражати на небезпеку людей, проводяться служби Божі за зачиненими дверима та впроваджуються трансляції в режимі онлайн.

Обласна рада, як представницький орган місцевого самоврядування краю, уболіваючи за здоров’я закарпатців, виконуючи рекомендації спеціалістів-епідеміологів, експертів із медичної сфери щодо посилення заходів протиепідемічної безпеки, враховуючи заборону проведення масових заходів в Україні, прийняла на минулій позачерговій сесії відповідне рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради до керівників релігійних управлінь, об?єднань Закарпатської області з приводу ситуації навколо епідемії коронавірусної інфекції».

У документі зокрема зазначається, що обласні обранці через загрозу поширення COVID-19 рекомендують і закликають духовенство до консолідації дій із державними органами влади у забезпеченні неухильного виконання вимог законодавства щодо обмежувальних заходів у період карантину, у т. ч. шляхом запровадження прямих трансляцій Богослужінь за посередництвом сучасних засобів комунікацій та практики домашнього молитовного правила.

Також відзначено вагому роль церков і душпастирської діяльності священства краю у формуванні громадянського суспільства, забезпеченні спокою та взаєморозуміння, що є важливою складовою під час здійснення комплексних заходів із профілактики поширення коронавірусної пандемії.

Пресслужба облради

Категорія : Політика


Залишити Коментар