Закарпатський політик запропонував спосіб подолання дефіциту ліжкомісць в Ужгороді в умовах карантину

березня 26 / 2020
Використати приміщення старого пологового будинку в Ужгороді, аби вирішити питання дефіциту ліжкомісць в умовах карантину через загрозу коронавірусу – таке рішення пропонує закарпатський політик Володимир Чубірко.

Закарпатський політик запропонував спосіб подолання дефіциту ліжкомісць в Ужгороді в умовах карантину


«У сьогоднішній ситуації, коли на рахунку кожне лікарняне ліжко – а при найгірших розкладах розвитку пандемії ліжкомісць точно не вистачатиме – чи не варто було б у короткий термін привести дане приміщення до ладу? Вставити вікна, зробити ремонт і підготувати його для прийому хворих на коронавірус? Близькість до інфекційної та міської лікарень… За кілька тижнів це могло б стати готовим рішенням при перевантаженні ужгородських лікарень, хворих з яких планують направляти в райони», – зазначає політичний діяч у своєму дописі в мережі Facebook.

Володимир Чубірко наголошує, що Ужгород має практично готовий лікарняний комплекс, який після карантину можна було б використовувати на потреби громади.
Нагадаємо, що у будівлі старого пологового будинку на вулиці Грибоєдова у липні 2018 року сталася пожежа. Попри плани облаштувати там обласний перинатальний центр або державні офісні приміщення комплекс дотепер залишається закинутим. В умовах, коли, наприклад, Китай був вимушений шаленими темпами будувати багатотисячні лікарні, обласний центр Закарпаття має підготовлену базу для облаштування ліжкомісць із необхідною інфраструктурою.
Категорія : Політика


Залишити Коментар