Новини по нашому 433 Переглядів 0 Рейтинг

Унікальне виробництво борошна із чорнозерної пшениці та чорної спельти вже понад рік працює в Ужгороді

вересня 03 / 2024


ТОВ «Дар млин Закарпаття», всієї потужності якого розміщено в Ужгороді, засноване на червні 2023 року.

Виробництво є унікальним і не має аналогів – товариство є ексклюзивним виробником борошна цільнозернового із пшениці, чорнозерної пшениці та чорної спельти. Працюють за розробленою технологією особливого виробництва цільнозернового борошна спеціально для проекту продукції Biligrain (Хмельницька область). Показники якості борошна всіх трьох видів – дуже високі.

«Цільнозернове борошно з чорної спельти виробляється вперше у світі, тому що перший це врожай у світі цього продукту. І робимо це борошно тільки ми, що є дуже унікальним не тільки для нашого регіону, а і для країни», – розповідають на підприємстві.

Цільнозернове борошно зі спельти і чорнозерної пшениці дуже корисно і підходить для людей, хворих на цукровий діабет, онкологію і шлункові захворювання.

Керівник товариства – Роман Коркішко, родом із Алчевська. Займався пасажирськими перевезеннями через лінію розмежування. Бойовики затримали його та засудили улітку 2019-го до 12 років ув'язнення. Був звільнений із полоною у грудні 2019 року під час обміну полоненими.

Потужність виробництва – 400–500 тонн борошна на місяць з подальшим експортом до Австрії, Румунії, Польщі, Англії.

Мета підприємства, за словами керівника, – зробити продукцію максимально доступною для людей.

Благодійність – одна із складових діяльності товариства. Допомагають комунальному закладу соцзахисту «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Дніпровської міської ради, який зараз знаходиться у Великому Березному. Постійною є підтримка захисників, зокрема військової частини А 7029.

«Ми просто працюємо. Максимально робимо, що можемо», – кажуть у товаристві.



Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар