Новини по нашому 313 Переглядів 0 Рейтинг

День сала! Як це відбувається на Закарпатті (відео)

вересня 01 / 2024


Щороку, 27 серпня в Україні відзначать День сала. Свято було започатковано не так давно – у 2015 році, з метою привернення уваги до традиційної кухні і національних продуктів. Сьогодні наша солонина відома у всьому світі. Закарпатський край – місце, де сало по-особливому цінують. Тут є свої автентичні рецепти приготування солонини та цікава культура її вживання. Вживати тваринний жир у їжу у світі почали дуже давно, але лише в Україні була винайдена рецептура перетворення жиру в шматки. Так сало стало культовою стравою та частиною національної історії.

Смачна солонина – це справжнє мистецтво, де поєднується наполеглива праця, грунтовний досвід предків і таємниці народної кухні. Дієтологи вважають, що любов до сала пояснює довголіття української нації. У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен. Одна з найбільш цінних складових – арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку та серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить з крові зайві холестеринові згустки. Підтверджують любов до солонини і місцеві жителі.

Цікаво, що особливо прихильні до сала – чоловіки. День сала – гарний привід поговорити про унікальний національний продукт. Хоча, що про нього говорити, салом треба смакувати! Тож, любіть українське і популяризуйте нашу кухню у світі. Смачного!
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар