Новини по нашому 451 Переглядів 0 Рейтинг

Безпритульна жінка нападає на перехожих (відео)

серпня 18 / 2024
Безпритульна жінка нападає на перехожих (відео)



Спочатку базувалася в Ужгороді, потім перебралася до Мукачева. Містяни добре знають її через антисоціальну поведінку – жінка може голосно лаятись, проявляти агресію до нерухомих предметів і викидати зі смітників їх вміст. Але найбільшої тривоги викликають несподівані прояви люті до випадкових перехожих. Люди кажуть, безпритульна нападає на жінок та дітей з кулаками. Про агресивну поведінку жінки знають вже й в міськвідділку патрульної поліції. Резонансний інцидент з нею трапився ще в березні. Тоді невідома напала на дружину військового, що йшла по вулиці Ринковій. Пригода закінчилася побоями – потерпіла отримала низку ударів в обличчя. Колоритну безпритульну раніше можна було побачити у самому центрі міста на площі Кирила і Мефодія, зараз її осередком став мікрорайон Доси.

Розшукати безпритульну не стало проблемою і для нашої знімальної групи. Журналістам М-студіо вдалося дізнатися, що жінку звуть Марія. Цілком очевидно – вона потребує допомоги. З анонімних джерел, стало відомо, що особа має психічне захворювання. Жінка каже, що три тижні тому проходила примусове лікування. Але чи дійсна ця інформація – невідомо, бо в цілому мова Марії не зв’язна, а інформація, яку вона надає – досить розмита.

«Діти катаються на велосипедах, а вона мало того, що лежить на дорозі, так потім різко встає і кидає каміння. А це лякає недурно!», – коментує жителька району в одному з новинних пабліків міста Мукачева в Фейсбуці. Адміністратор цього ж пабліку також зацікавився питанням безпеки горожан. Агресивна поведінка жінки викликала неабиякий розголос серед населення. Ось що вдалося дізнатися Володимиру Горішняку, адміністратору групи в Фейсбуці «Мукачево СОС». Наразі відомо про три заяви до районного управління поліції від жительок Мукачева, які потерпіли внаслідок дій цієї особи. За всіма зверненнями були відкриті кримінальні провадження та проведені досудові розслідування. Більш детально про механізми дії влади щодо людей, котрі мають психічні захворювання і становлять загрозу для оточуючих пояснила Людмила Бандурчак, виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту населення Мукачівської міської ради.

Також, пані Людмила повідомила, що знає про ситуацію з безпритульною і надала пояснення подальших дій щодо неї. Все ж, з цього конкретного випадку можна зробити висновок, що держава має не до кінця налагоджений механізм дій щодо людей з психічними захворюваннями, які становлять загрозу. Навіть у випадку з цією безпритульною питання, що буде з нею після закінчення терміну примусового лікування, залишається відкритим.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар