Новини Закарпаття

На Рахівщині запроєктовано новий екотуристичний маршрут

Запроєктовано новий екотуристичний маршрут

🚶‍♂️🚶‍♀️Робоча група Карпатського біосферного заповідника вивчила рекреаційний потенціал Рахів-Берлибаського ПНД-відділення. До складу групи увійшли працівники відділення, науковці, фахівці з рекреації та зі сталого розвитку, а також відомий місцевий підприємець та гід Vasil Nebela.

Це відділення розкинулося навколо міста Рахів, проте його туристично-рекреаційні можливості недооцінені. Водночас тут збереглися:
🍃фрагменти природних лісів з буками-велетнями;
🍃багате видове різноманіття флори та фауни;
🍃традиційні житлові будинки та обійстя гуцулів.

⛰Територію відділення перетинає цікавий Кам’яний потік,💦 на якому розташувався однойменний мальовничий водоспад, а з сінокісних лук на схилах гори Лиса відкривається фантастичний краєвид на Чорногірський хребет😍 – вершини Петрос і Говерла ніби вихваляються своєю величчю і запрошують до відвідин.

Запроєктований маршрут повинен об’єднати ці природні та етнографічні цікавинки з однією з найбільш привабливих туристичних локацій міста – дегустаційною полониною «Розою вітрів»,🐑 яка останнім часом набирає все більшої популярності серед гостей та містян.

Однак, маршрут потребує облаштування. Зокрема, заплановано встановити:
🔘дороговкази;
🔘інформаційні панелі;
🔘місця відпочинку.

Є, звісно, і складні моменти в облаштуванні маршруту. Зокрема, літні зливи призвели до часткової зміни русла потоку – Кам’яний показав свій норов і вийшов на дорогу. Тож, доведеться провести додаткове обстеження цієї ділянки, визначити об’єм і порядок робіт, після чого провести ремонтні роботи на цьому відтинку маршруту.⚒

Працюємо і своєю працею наближаємо перемогу!

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Національні парки України / wownature.in.ua
Франкфуртське зоологічне товариство в Україні // FZS Ukraine
Перейти на сайт