Новини Закарпаття

На Закарпатті зніматимуть фільм «Біженка»


«Квартал-95» розпочне зйомки фільму «Біженка» у місті Перечин Ужгородського району.

Про це повідомляє Перечинська міська рада.

ТОВ «Квартал 95» звернулось до Перечинської міськради із проханням посприяти в організації та проведення зйомок окремих епізодів фільму на території міста. Події кінострічки будуть відбуватися у дворі школи, класах школи, місцевому універмазі, ресторані «Перечин» та на площі біля універмагу.

За планом у Перечині проведуть два знімальних дні.

Фільм патріотично спрямований і направлений на реалізацію Указу Президента України «Про заходи щодо сприяння розвитку кінематографії в Україні».



За оцінкою президента, зараз Україна досягла найбільшої національної єдності у своїй історії, а також об'єднала й світ, надихаючи «сотні інших народів» тим, як захищає себе. І буде правильно, щоб усе це відображалося саме українською культурою, зокрема кіно, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення зйомок організатори гарантують дотримання чинного законодавства України щодо забезпечення рівня гучності, санітарних норм у громадських місцях, дотримання безпеки та правопорядку в місцях проведення зйомок, а також дотримання правил пожежної безпеки та охорони.

«Просимо мешканців громади поважно віднестись до творчого процесу проведення зйомок, та не перейматись з будь-яких причин», – наголошують у Перечинській міськраді.
Перейти на сайт