Новини по нашому 591 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині у швидкій народилася дитина

травня 06 / 2024
🥰Черговий випадок, що демонструє професіоналізм наших медиків, стався днями із 🚑бригадою № 1205 (фельдшер Єліна МОЛНАР, водій Володимир ТАФІЙ) на Рахівщині. На пункт базування екстреної медичної допомоги в с. Великий Бичків родичі привезли 26-річну жінку – вагітність 37 тижнів, відійшли води, ризик стрімкого перебігу пологів.
💬«Розумію, що дитина може народитися у будь-який момент. Швидко рушаємо в дорогу. У жінки це треті пологи, часовий проміжок між переймами скорочується… І коли стає зрозумілим, що дитинка чекати не буде – показалася головка немовля, - кажу водію, щоб зупинив авто і разом проводимо всі необхідні маніпуляції. Народилась дівчинка.☝️❗️ Але… ситуація на межі критичної. Дитина - з обвиттям пуповиною, синюшна, не кричить і не дихає. Включаю апаратний відсмоктувач, очищую від слизу рот і ніс новонародженої. І, нарешті, немовля голосно закричало і заплакало. Я загорнула малечу і поклала мамі на груди. Одночасно перерізала пуповину. Перевірила, чи ще немає ознак відшарування плаценти, і оскільки їх ще не було, то повезли🤱 породіллю далі - до 🏥пологового відділення Рахівської лікарні».
На запитання, чи не страшно самостійно вперше приймати пологи, Еліна відповіла:
☝️❗️ 💬«Я усвідомлювала на яку роботу йду – в мене бабуся пропрацювала на 🚑 «швидкій» 45 років. Відтак, про екстремальні ситуації, які можуть виникати під час викликів, знала. Розумію, наскільки важливо діяти швидко і відповідально в таких випадках. Миттю згадалася все, чому нас навчали…»
🚑На «швидкій» фельдшер Еліна МОЛНАР працює трохи більше ніж 9 місяців. Дівчина щиро закохана в роботу і віддана своєму покликанню. Її історія є прикладом того, як професійний підхід, знання та командна робота можуть врятувати життя в найнепередбачуваніших ситуаціях.
😍💗Ми пишаємося нашими медичними працівниками і нехай їхні приклади стануть натхненням для інших.
#МедичнаДопомога #Фельдшер #ШвидкаДопомога #Пологи #ЕкстренаМедицина #Професіоналізм #Новонароджена #Вагітність #БезпекаМатеріТаДитини #ВдячністьМедикам Великобичківська ТГ | Дошка Оголошень Великобичківська ОТГ (група жителів громади)
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар