Новини по нашому 378 Переглядів 0 Рейтинг

На Закарпатті вшанували памʼять героїв Карпатської України

березня 15 / 2024

На Закарпатті вшанували памʼять героїв Карпатської України

🇺🇦 Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та виконуючий обовʼязки голови Закарпатської військової адміністрації Мирослав Білецький вшанували памʼять героїв Карпатської України - наших земляків, які 85 років тому – без якоїсь особливої військової підготовки, вийшли боронити не лише батьківщину, рідні домівки та своїх рідних, батьків, дружин чи дітей. Вони йшли відстоювати право на життя. Життя у вільній, демократичній та щасливій державі.
💪 Історія бійців національної оборони Карпатської України, у яких із наявного озброєння були лише гвинтівки – надзвичайно трагічна і, водночас, дуже повчальна. Адже протидіяти 20-тисячного війську, оснащеному танками та артилерією, це не лише про відважність, мужність та героїзм. Тут мова про цивілізаційній вибір – бути вільними чи кріпаками.
☝️🇺🇦 Як і тоді, українці нині прагнуть жити у незалежній, соборній країні – самостійно вирішувати свою зовнішню та внутрішню політику, - відзначив голова обласної ради Роман Сарай. - Як і 85 років тому ми знову готові зі зброєю в руках боронити свою державу. Тисячі закарпатців з честю продовжують справу оборонців «Красного поля», захищаючи нашу державу від російських агресорів. Дух предків додає нашим військовим сили та почуття єдності. Впевнений, що ми обов’язково переможемо, адже на відміну від 1939 року, нині ми маємо сильну армію та підтримку усього цивілізованого світу».
👉 В урочистостях вшанування памʼяті героїв Карпатської України також взяли участь заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Демʼянчук, депутат Михайло Рівіс, інші високопосадовці.


Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар