Новини по нашому 687 Переглядів 0 Рейтинг

"А у нас вона буде?": у Закарпатській громаді "влили бальзам на душу" нетерпеливим "чомушникам"

грудня 09 / 2023
"А у нас вона буде?": у Закарпатській громаді "влили бальзам на душу" нетерпеливим "чомушникам"

В областях України йде підготовка до новорічно-різдвяних свят.




Цьогоріч у багатьох громадах областей України планують встановити ялинки й зустріти новорічно-різдвяні свята. Новорічно-різдвяний символ встановлюють й чепурять навіть у зоні військових дій волонтери.

До свята Миколая новорічні ялинки уже встановили у ряді населених пунктів на Закарпатті. При цьому, з бюджетів, як зазначають в органах влади, на цьогорічні красуні витрат не було.

6 грудня відкрили новорічну ялинку в Ужгороді, Мукачеві й Перечині. Святкові вогні запалали також на ялиці у Виноградові, як інформують в мережі Фейсбук.

Водночас, у багатьох населених пунктах і досі не встановили новорічно-різдвяного дерева. У мережі Фейсбук люди звертаються до керівництва громад: в чому причина, не вже так важко зробити свято малечі?
Проблемне питання порушили і у групі "Тур'я-Ремета" в об'єктиві. Одна із користувачок поділилась новиною про те, як на фронті, біля Бахмута, солдатам встановили ялинку. Вона запитала, чи буде ялинка і у Туря-Реметі цьогоріч. На думку дописувачів, не потрібно багато грошей, щоб встановити живу ялинку в селі, яка б радувала місцевих жителів й зокрема діток громади. Але якщо у населеному пункті не спромоглися встановити ялинку до Свята Миколая, 6-грудня, як в деяких інших громадах, то імовірно ялинки не буде в селі й на Різдво, пишуть в коментарях. Водночас, люди мають надію, що свято малечі, таки, подарують і урочисті вогні ялинки вже запалають невдовзі.



В коментарях не забарились і відповіді з цього приводу. Жителів заспокоїли, що потрібно лише терпіння, ялинка буде в селі, водночас потрібно усім набратись терпіння і дочекатись її.


Минулого року на території сільської ради встановили ошатну зелену красуню, біля якої мали нагоду сфотографуватись усі небайдужі. Цьогоріч не відомо, де встановлять новорічно-різдвяне дерево і яким воно буде. Водночас, в одному із коментарів було зазначено, що у центрі села посадили живу ялинку щойно почала створюватись громада, але наразі вона ще маленька.

Джерело Голос Карпат
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар