Новини по нашому 748 Переглядів 0 Рейтинг

Він виріс на італійському острові Ельба, але без вагань проміняв його на Закарпаття

листопада 24 / 2023

Уже вісім років Даніеле Діквіріко живе в селі Малі Геївці разом із дружиною Надією. Однак тихе життя пенсіонеру було не до смаку – і він не забарився доєднатися до місцевої пожежної команди як доброволець.
Необхідних навичок чоловіку не бракувало, адже в Італії він 35 років пропрацював вогнеборцем. Каже, що в нього «кров пожежника». І підтвердив це на практиці: «Я літом працював на городі. Бачу дим навпроти, біжу туди. Приїхала пожежна машина і був тільки водій. Я йому кажу “Дай рукав” і поливаю все. Він каже “Обережно”, а я запевнив, що я професіонал. Слава Богу, тоді тільки сарай згорів».
Такою вийшла «співбесіда» у майбутнього добровольця, і з 2015 року він майже щотижня виїжджає на допомогу людям. Й незважаючи на свій поважний вік – а Даніеле уже виповнилося 64 роки – він не збирається полишати улюбленої справи: «Я не можу сказати, що працюватиму ще 5 років чи може 10. Поки я маю здоров’я, то допомагаю, коли це потрібно. Нема проблеми. Я старий уже, так, але всередині я молодий».
Чоловік запевняє, що не сумує за рідною Ельбою. Втім один мінус на Закарпатті він таки знайшов: «Я дуже люблю риболовлю і там на острові я ловив восьминогів. Багато – кожен день по 10-20 кг. Тут нема моря і нема восьминогів. Однакову можна ловити рибу – форель хорошу, щуку – але не восьминогів»
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар