Новини по нашому 558 Переглядів 0 Рейтинг

У Рахові учні вивчали рідкісну фауну та флору заповідника

жовтня 24 / 2023

Днями в еколого-освітньому центрі «Центр Європи» відбувся захід, приурочений до відзначення Дня створення Карпатського заповідника. Учасниками заходу стали учні 8️⃣ -го класу Костилівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.
Програма еколого-освітнього заходу включала:
🟢 розповідь про створення заповідника;
🟢 презентацію про рідкісні види фауни й флори КБЗ;
🟢 дидактичні та рухливі ігри;
🟢 творче завдання.
Школярі активно відгадували види тварин і рослин, представлені в мультимедійній презентації та ділились своїми знаннями про них. Екоосвітянами були обрані ті види, які внесені до Червоної книги України📕. Серед них на межі зникнення перебувають ведмідь бурий🐻, рись звичайна, кіт лісовий та білотка альпійська (едельвейс).
З допомогою гри «Екологічний світлофор» учні розрізняли вірні правила поведінки в дикій природі, а в логічній грі «Обери правильну дорогу» зрозуміли, що для збереження природи треба докласти чималих зусиль і не варто боятись жодних перешкод.
🏃‍♂️ 🏃‍♀️В ігровій частині заходу дві команди школярів розпочали змагання. Під час перетягування канату учасники усвідомили, що людина сильніша від диких тварин, коли вбиває їх. Про необхідність підгодовування тварин взимку зрозуміли в наступній грі «Нагодуй пташок».
Завершився захід виготовленням об’ємних аплікацій – ведмедя та рисі. Для цього завдання школярам знадобились такі матеріали: кольоровий гофро-папір, клей та гуашеві фарби🎨.
Екологічний захід розширив знання учнів про заповідник, його багатий рослинний і тваринний світ та допоміг школярам відчути зв'язок з природою.
#55_років_Карпатському_заповіднику
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар