Новини по нашому 12 523 Переглядів 7 Рейтинг

На Закарпатті спостерігали незвичне явище - супервидовище (ФОТО)

вересня 02 / 2023

Незвичне явище у небесній блакиті спостерігали жителі регіону.

Дивовижний блакитний місяць мали нагоду спостерігати в останні дні серпня жителі Закарпаття. Це унікальна серпнева повня, яку можна було побачити неозброєним оком.



Утім, фартило на таке споглядання голубої краси у небі не всім. Хто ж помітив цими днями незвичний місяць, той поділився охоче унікальними кадрами у Фейсбуці. А ось таке диво у небі, нижче на знімку зафільмували користувачка Леся Яблонська. Світлиною поділились в одній із закарпатських спільнот.



В коментарях зазначають, що це гарний знак. Імовірно, кінець війни уже близько і перемога буде на стороні українців. Або ж повня є символом якихось хороших новин.

Фахівці NASA пояснюють, що цей Місяць особливий з кількох причин: по-перше, це не тільки повня, але й Блакитний Місяць, тобто це третя повня у сезоні, що має загалом чотири повні.

Блакитний Місяць – друга повня серпня після Осетрової повні, яка зійшла 1 серпня і була зафіксована на кілька чудових астрофото в усьому світі. Цей Блакитний Місяць також збігається з перигеєм – точкою на орбіті небесного тіла, коли воно перебуває найближче до Землі.

Для спостерігачів на Землі місяць матиме трохи більший вигляд, ніж зазвичай. Хто неозброєним оком ця різниця в розмірах, ймовірно, не буде помітна.

Як побачити Блакитний Місяць

За словами астрономів, Блакитний Місяць можна бачити в нічному небі відносно часто: раз на два-три роки. Останній Блакитний Місяць зійшов у серпні 2021 року, а наступний очікується в серпні 2024 року.

Побачити Блакитний Місяць у серпні 2023 року можна було неозброєним оком. Аби розгледіти його зблизька, можна було скористатися біноклем чи телескопом.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар