Новини Закарпаття

У Рахівському заповіднику появилися нові мешканці


Знайомтесь з нашими новими друзями. Тепер вони живуть у нас.
Нещодавно, у зоологічну лабораторію, місцеві мешканці принесли двох маленьких білченят. Оскільки вони довгий час жили у клітці,😢 в природі вони б вже не вижили. Тому виникла ідея, побудувати для пухнастиків просторий будиночок.🛖 Наші вправні майстри протягом місяця трудилися і врешті - більчатник готовий.💪
Окрім самого будиночку, працівники створили для гризунів комфортні умови проживання, оздобивши клітку годівничкою, дуплом та деревцем. На днях, вивірки🐿 були переселені до нового житла. Почуваються вони добре. Ба більше, тепер їм просторо. Білченята стали грайливими і вже не ховаються по закутках.
☝️А ще у них різні характери. Одне білченя спокійне, не любить метушитися. Інше – повна протележність. Непосидючка, цілий день носиться по будиночку і всіх його можливих куточках.
До речі, тепер у нас є загура, бо працівники різних підрозділів приносять білочкам смаколики. В основному вони всеїдні та надають перевагу:
🍏соковитим яблучкам і сливам;
🥕огіркам та моркві;
🌽грецьким горішкам та зерновим культурам.
А Ви знали,🤔 що вивірки (білки) живуть на нашій планеті близько 50 млн. років❓ Проживають вони майже повсюдно, окрім Австралії.
👉Для тих, хто дочитав допис, є цікава ідея. Допоможіть нам придумати клички для цих лісових красунь.🙏 Пишіть у коментарях свої варіанти. P.s. це самець і самка.😉
Слідкуйте за нашою сторінкою. 🤗Ми і надалі інформуватимемо Вас про життя карпатських вивірок.🐿
Перейти на сайт