Новини по нашому 1 407 Переглядів 0 Рейтинг

Гайда на Говерлу- прочистили маршрут

червня 28 / 2023

Один з маршрутів до найвищої вершини 🏔Українських Карпат починається в околицях с. Луги (Закарпаття). Тут, на КПП «Білий», цілодобово знаходяться інспектори з охорони природно-заповідного фонду Чорногірського природоохоронного науково-дослідного відділення. Вони завжди готові надати допомогу туристам – напоїти гарячим чаєм🫖, якщо люди змерзли, надати короткочасний притулок мандрівникам, особливо якщо вони змокли💦 і треба трохи просушитися. Наші інспектори щиро діляться знаннями щодо стежок та маршрутів, знайомлять з правилами поведінки на природоохоронній території, дають поради щодо безпеки в горах.☝️
Оскільки маршрут до Говерли користується популярністю, то він потребує постійного догляду. З початком туристичного сезону працівники відділення систематично займалися прочисткою туристичної стежини. Нещодавно вони знов працювали на маршруті:
✅Здійснили контроль маркування (його оновили минулого року);
✅Прорізали стежку в місцях завалів;
✅Прочистили від опалого листя;
✅Ліквідували захаращення;
✅Влаштували перехідні містки в місцях, де перехід ускладнений надмірним зволоженням ґрунту.
Також персонал відділення постійно дбає про безпеку відвідувань. Так на КПП Білий, біля невеликої водойми, а також коло Старої гаті встановлено огорожу. Схил там доволі крутий, а часті опади тримають його майже постійно вологим. Огорожа рятує, щоб відвідувачі не підковзнулися і не впали у водойму.
Мандруйте горами 🚶‍♀️🚶 та вивчайте природу Карпат💚!
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Національні парки України / wownature.in.ua
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар