Новини по нашому 747 Переглядів 2 Рейтинг

На голові хустини, у руках качалки - закарпатки (відео)

березня 18 / 2023


На голові хустини, у руках качалки. Дівчата із команди Великі Ведмедиці готові до «варенечної» боротьби.

Та спочатку – бойовий клич. Як тільки на годиннику 12 приступають до роботи. Їх завдання наліпити чим більше вареників за 2 з половиною години. Пані Людмила розкладає інгредієнти для тіста. А з протилежного боку стола, дівчата вже готують начинку.

За першість у вареничному поєдинку прийшло поборотися 4 команди. У кожній 7 учасниць. Всі вони волонтерки руху підтримки Закарпатських військових. Перед собою ставлять ціль приготувати 2023 вареники. Число символічне, адже господині певні, що саме цей рік буде роком перемоги. І для більшості готувати багато порцій їжі абсолютно не проблема. Адже готують для військових щотижня. У команді .. зібралися волонтерки-переселенки.

Дівчата певні, їх тісто без перебільшення найкраще. Діляться рецептом. Всі вареники з сиром, адже він корисний для солдат, має багато поживних речовин, кальцію. Оцінює роботу команд пані Марта – викладачка кулінарного училища. А у сусідньому залі «Падіюнські газдиньки» вже формують вареники.

Прийшов час рахувати. Тисяча, дві, три… 3063 вареники зліпили волонтерки Закарпаття. Всі смаколики заморозять, і згодом саме ними частуватимуть військових, які проходять лікування в області. Самі ж отримали призи. Сподіваються, що своєю працею на крок наблизять перемогу України.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар