Новини по нашому 858 Переглядів 0 Рейтинг

Закарпатки миють підлогу сіллю: чому, та як правильно це робити

лютого 12 / 2023
Закарпатки миють підлогу сіллю: чому, та як правильно це робити

Ще з давніх-давен, прибирання в будинку на Рахівщині, було завжди із сіллю. Напевно ви собі подумаєте, та напевно раніше не було стільки мийних засобів, то тому й користували лише сіль. А от і ні, сьогодні не дивлячись на всі мийні засоби господиньки Рахівщини, продовжують у своєму прибиранні використовувати сіль.


В будинку потрібно очищати не лише підлогу, а й енергетику. Щоб це зробити, знадобиться звичайна сіль. Вона є ідеальним засобом для чищення, а також, захищає господарів будинку від фінансових негараздів, – каже пані Іванка

Багато хто скаже “та це роблять лише ті господарки які вірять у забобони”. Та якщо поспілкуватися із по старшими господинями, то, вони добре пояснюють, що тут ніяких забобонів немає. Користують вони сіль, бо вона дійсно справляється із брудом, жиром, запахом.

Сіль пом’якшує воду, і виходить такий ефект. Друге – сіль не залишає розлучень та липких слідів на поверхні, на відміну від інших мийних засобів. Також сіль безпечна для будь-яких видів поверхонь і не має жодного різкого запаху, що дуже добре, якщо в будинку є діти, тварини або алергіки.

Пані Марія розповідає -” у моєму будинку стара дерев’яна підлога, але вона завжди чиста, і мию при чому я її не щодня”

Сіль допомагає відмити підлогу до блиску, а також зберігає такий ефект на довго.

Виявляється, що звичайна кухонна сіль — це не тільки приправа для приготування їжі, але й універсальний засіб, який може допомогти вимити весь будинок до блиску. Наприклад, за допомогою солі можна позбутися неприємного запаху в туалеті, а також повернути речам білизну та свіжість, і це ще далеко не повний список її переваг.

Користуватись сіллю у прибиранні дуже легко, у відро теплої води додати буквально 2 ст.л., завдяки цим білим кристаликам, ви досягнете ідеальної чистоти.

Цікаво що кажуть експерти, щодо солі у воді для миття підлоги:

По-перше, хлорид натрію (сіль) вважається відмінним засобом для чищення, яке дуже добре збирає бруд з підлоги. Сіль пом’якшує воду, і виходить такий ефект.

Друге – сіль не залишає розлучень та липких слідів на поверхні, на відміну від інших мийних засобів.

Також сіль безпечна для будь-яких видів поверхонь і не має жодного різкого запаху, що дуже добре, якщо в будинку є діти, тварини або алергіки.

Ще однією перевагою солі є той факт, що хлорид натрію знищує пилових кліщів та захищає від бактерій.

На Рахівщині багато пенсіонерок не в змозі придбати хімію для прибирання, через малу пенсію, але, вони вправні господині, й добре знають, що підлогу можна помити й без хімії.

Спробуйте і ви, це гарний спосіб зекономити, та завжди мати у будинку чисту підлогу.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар