Новини по нашому 828 Переглядів 0 Рейтинг

У зв’язку з військовим часом туризм на території Рахівської громади значно зменшився (відео)

грудня 20 / 2022

У зв’язку з військовим часом туризм на території Рахівської громади значно зменшився. Адже туристів цьогоріч бракувало. Екскурсії українськими Карпатами замовляли хіба ВПО, що наразі проживають на території громади. Туристична сфера, які і всі інші в Україні, постраждала внаслідок війни.

Так Рахів – місто у серці Карпат, який був справжнім магнітом для туристів, цього року переживає не найкращий туристичний сезон. Розповідають, наразі найчастіше екскурсіями у цьому районі цікавляться переважно внутрішньо переміщені особи, що наразі проживають на території громади. Аби зробити свій вклад та допомогти переселенцям адаптуватися у нових умовах та гідно оцінити красу українських Карпат гіди влаштовували благодійні екскурсії.

Пані Наталія з дітьми приїхала з Нікополя. Жінка вражена красою Закарпаття. Тому вирішила пізнати його краще. Розповідає, що стала вимушеною туристкою, проте радіє, що змогла краще дізнатися про цей мальовничий край. Однією із туристичних родзинок Рахівщини є музей гуцульської різьби Юрія Павловича. Завжди тут була купа відвідувачів. Адже пан Юрій дивував туристів з усієї України атрибутами Гуцульщини. Проте зараз поціновувачів його експонатів в рази менше.

Пан Юрій розповів нам історію, яка неабияк вразила різьбяра. Відвідували і відомі туристичні об’єкти, і разом відкривали нові. Популярними у Рахові завжди були екскурсії на конях. Проте і пан Михайло зі своїм конем Орликом туристів зустрічали мало. Переважна більшість українців приїжджали аби відволіктися від проблем сьогодення та перезавантажитись. Адже війна залишила свій слід на кожному з нас.

Працівники туризму у Рахівській громаді впевнені, що зараз головне – це здобути перемогу, і в наступному році обов’язково вдасться відновити попередній рівень туристичного сезону на Закарпатті.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар