Новини по нашому 20 390 Переглядів 15 Рейтинг

Неочікуваний "сюрприз" після "тихого полювання" вдалось виявити закарпатці

вересня 22 / 2022

а Перечинщині, місцева грибарка, замість очікуваних трофеїв, прийшла додому із цілою купою небезпечних комах. Дрібних мошок, за словами співрозмовниці, нею було виявлено на одязі, й зокрема, головному уборі.

- На шапці, коли витрушувала із неї листя та мох, виявила дуже багато дрібних комах. Придивилась і побачила, що це саме ті паскудні комахи, від яких минулого року потерпало багато краян, зокрема, жителів Берегівщини, - додає жінка.

Ідеться про клопа кружевницю. Торік у багатьох районах області, багато людей почали скаржитись на численні укуси від цих комах. У мережі місцеві жителі навіть ділились підтверджуючими світлинами, на яких було видно сліди укусів.



Не винятком стали і жителі Перечинщини. Тут комахи торік теж заявили про себе. Дивних комах почали помічати на підвіконнях в будинках, на одязі. Також люди розповідали, що знаходили опісля на тілі дрібні укуси, що дуже свербіли.

За словами місцевих жителів, раніше подібних комах їм не доводилось помічати, а от останній період - це ніби якесь нашестя. Їх значно побільшало. Вочевидь, однією з причин їх масового поширення є погодні аномалії, зокрема, сильна спека, що цьогоріч спостерігалась у регіоні. У той же час, за словами румунських біологів, на популяцію цих комах сильно впливає і те, що у них практично не має природніх ворогів. Тож вони можуть спокійно розмножуватись, а їхня чисельність рости.

Довідково:

Corythucha ciliata - платановий клоп-кружевниця, інвазивний вид з Північної Америки, який дуже швидко поширився у Європі, зокрема в Італії, ще з 1960 року, коли вперше був зафіксований. Деякі люди відчувають від укусів цих комах побічні реакції, наприклад, дерматоз.

Деякі румунські експерти стверджують, що цих комах не можна знищити звичайними хімічними речовинами, такими як винищують комарів, оскільки вони мають сильний імунітет.

Насамперед вторгнення клопа-кровопивці на собі відчули в сусідніх Словаччині та Румунії.

Повідомив ГОЛОС КАРПАТ
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар