Новини по нашому 741 Переглядів 0 Рейтинг

На Тячівщині недобросовісні громадяни викидають побутові відходи до річки Тересва

вересня 01 / 2022

Все частіше на території Дубівської громади з’являються стихійні смітники. Недобросовісні громадяни викидають побутові відходи до річки Тересва, прилеглих до неї потічків та лісів, залишають непотріб будь-де, аби тільки подалі від власних осель. Однією з причин такої поведінки є те, що люди не користуються сміттєвими баками та не укладають договори з фірмою з вивозу побутових відходів. А тому повідомляємо, що кожна торгова точка та приватні дворогосподарства повинні мати сміттєвий контейнер та укладений відповідний договір на вивіз побутових відходів.
Так, відповідно до частини 2 статті 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).
Також пунктом 10.2.22 «Правил благоустрою» передбачена відповідальність, яку має понести особа за відсутність сміттєвого контейнеру.
При виявленні фактів відсутності сміттєвих контейнерів та укладених договорів на вивіз побутових відходів у приватних дворогосподарств чи бізнесових структур й організацій уповноважені особи Дубівської селищної ради будуть складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), яке тягне за собою накладення штрафу у розмірі:
- на громадян – від 340 гривень до 1360 гривень;
- на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 гривень до 1700 гривень.
Тому наполегливо просимо мешканців громади берегти природу, не викидати сміття будь-де, а укладати договори на вивіз побутових відходів та не забруднювати територію громади.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар