Новини по нашому 875 Переглядів 1 Рейтинг

Віктор Микита: Вівчарі — оберіг традицій та маркер нашої роботи

серпня 13 / 2022


Перебуваючи на Міжгірщині, голова Закарпатської ОВА Віктор Микита відвідав вівчарів на полонинах, які саме зараз у горах випасають овець з різних домогосподарств.

«Вони — головний маркер нашої роботи. Більшої щирості годі й шукати. Поспілкувавшись з усіма, відчув саме ті проблемні моменти, котрі тягне на собі кожен із них. Зараз вони — оберіг традицій вівчарства, яке, на жаль, через низку об’єктивних та суб’єктивних чинників частково зникає у громадах», — зауважив Віктор Микита.

За його словами, символічно, що саме сьогодні й саме тут, у горах, разом із власниками фермерських господарств області, котрі спеціалізуються на вівчарстві, заснували Об'єднану асоціацію вівчарів Закарпаття.

Також Віктор Микита спільно з головою Міжгірської громади Василем Щуром передали вівчарям необхідні на полонині речі: ліхтарі, одяг, посуд та інше.

«Щиро дякую Міжгірщині за прийом, конструктив та ефективну роботу. Закарпатська ОВА — надійний партнер громад, котрий готовий всебічно підтримувати місцеві ініціативи», — наголосив очільник області.




Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар