Новини по нашому 1 323 Переглядів 1 Рейтинг

Нова міні-скульптурка прикрасила Ужгород

липня 20 / 2022
Нова міні-скульптурка прикрасила Ужгород


Нова міні-скульптурка прикрасила Ужгород. Це кротик з культового мультсеріалу Чехословаччини. Тому і локацію для нього обрали відповідну- сходи мосту Масарика, що ведуть до набережної Незалежності.

Загалом, крім цієї, в обласному центрі ще пів сотні бронзових статуеток. Відтепер в обласному центрі з’явилася ще одна локація туристичних маршрутів, екскурсій та квестів.

Мультяшний кротик посміхається і вітає усіх перехожих на сходах мосту Масарика до набережної Незалежності. Автор скульптурки – Роман Мурник. Каже, у цей важкий час вирішили створити щось позитивне. Аби кротик приносив щастя, йому треба гладити шапочку!Міні-скульптурку встановили символічно до 65 –річниці від дня появи анімаційного героя художника Зденека Мілера та 20-ти річчя з дня завершення мультсеріалу «Кротик» на 62 серії 15 липня 2002 року. Ідея увіковічнити його у бронзі – Федора Шандора.

Попри те, що професор зараз боронить країну від агресора, встигає дбати і про наповнення родзинками рідного Ужгорода.Ще дві міні-скульптурки анонсували найближчим часом – одна пов’язана зі спортом, друга- з біженцями.


Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар