Новини по нашому 809 Переглядів 1 Рейтинг

На Рахівщині в лісах ще квітнуть первоцвіти

травня 14 / 2022

На Рахівщині ліси та гори, вкриті снігом завжди майже до середини травня, отже і первоцвіти радують своєю красою місцевих набагато пізніше. Первоцвітів вважається сигналом про вступ весни в повноцінні права.

Коли появляються на Рахівщині первоцвіти стає набагато тепліше. Стає зрозуміло, нарешті весна втупила у свої права на Рахівщині повноцінно. Ніжні квіти покривають мальовничим килимом лісові галявини й гірські схили Рахівських гір та лісів, прикрашаючи пейзаж, – розповів нам лісівник Петро.

В лісах Великобичківського лісомисливського господарства ще також квітнуть первоцвіти. Мальовничими фото поділились лісівники.

Говорити про первоцвіти можна вічно, захоплюючись їхньою красою. Рахівські гори одне з кращих місць, де весняні квіти з’являються масово.

Підсніжники, які ласкаво називають «сніжним дзвіночком» або «молочною квіткою», на Рахівщині можна побачити навіть у самих високих точках гір. Рослина, внесена до Червоної книги, здатна витримати десятиградусний мороз, саме тому їй не страшні повернення холодів. Як тільки починає сходити сніг, боязкі білі підсніжники першими з’являються на галявинах і цвітуть до самого червня.

В одній з легенд про підсніжники ця квітка згадується як перша на землі. Коли Адам і Єва були вигнані з раю, лежав товстий шар снігу. Люди сумували за красою райського саду і Бог, щоб полегшити їх душевний біль, перетворив кілька сніжинок у підсніжники.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар