Новини по нашому 1 280 Переглядів 0 Рейтинг

На Закарпатті реставрують пам’ятку архітектури – дерев’яну церкву Зіслання Святого Духа (Фото)

грудня 19 / 2021


Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита повідомив про завершення першочергових аварійних робіт пам’ятки архітектури ХVIІ ст. дерев’яної церкви Зіслання Святого Духа с.Колочава Хустського району.

Це один із двох проєктів історичної та культурної спадщини, який в області реалізовують у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велика реставрація».

«До реставраційних робіт двозрубної тридільної церкви залучені одні з кращих майстрів цієї справи. Роботи проводять без єдиного цвяха для відновлення максимальної автентичності визначної для Закарпаття пам’ятки архітектури», – прокоментував Віктор Микита.

За його словами, роботи виконані на 75% і мають бути завершені до кінця 2021 року. Загалом для втілення проєкту з державного бюджету Закарпаття отримало 5.2 млн грн.

Наступного року в області планують розширити перелік об’єктів історичної та культурної спадщини для реалізації в межах програми «Велика реставрація».

Також голова Закарпатської ОДА дав доручення відповідним підрозділам облдержадміністрації підготувати інформацію щодо наявних проєктів та оформленої документації на проєкти ремонтно-реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності.


Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар