Новини по нашому 990 Переглядів 0 Рейтинг

Ляшко назвав «анонімну» вакцинацію в Ужгороді фейком: Там відповіли, що він просто не розібрався

листопада 23 / 2021

Медики в Ужгороді оголосили про відкриття першого кабінету анонімної вакцинації проти COVID-19, де робитимуть уколи тим, хто хоче не розголошувати інформацію про своє щеплення. Міністр охорони здоров'я заявив, що це фейк, але в Ужгороді наголошують, що він просто не розібрався.
Очільник МОЗ Віктор Ляшко в етері «Сніданок з 1+1» заявив, що наразі розбираються, що саме відкрили на Закарпатті.

Він наголосив, що «ковідна амністія», яку розробило Міністерство, не передбачає анонімності.

Зокрема, люди з підробленими сертифікатами про вакцинацію мають розповісти про «липовий» документ своєму сімейному лікарю, а той ㅡ повідомити поліцію. Тоді у судовому порядку людину, яка повідомила про фальшиві COVID-документи, амністують через суд, зазначив Ляшко.

Міністр додав, що зараз також зареєстрований законопроєкт про посилення кримінальної відповідальності за підробку документів, де внесли пункт про «ковідну амністію» (для користувачів фальшивих COVID-документів), яка не передбачає звернення до суду.

«Те, що виникло на Закарпатті, хтось собі щось надумав, я не знаю, чи це правда. Ми перевіримо всю інформацію. Учора з директором департаменту говорив. Не може бути жодної анонімності. Ми хочемо бачити все, що є, і вносити в е-систему», ㅡ сказав Ляшко.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар