Новини по нашому 1 296 Переглядів 2 Рейтинг

Міжгірська об’єднана територіальна громада утворилася у 2020 році внаслідок децентралізації і стала однією з найбільших у Закарпатській області

листопада 21 / 2021
Міжгірська об’єднана територіальна громада утворилася у 2020 році внаслідок децентралізації і стала однією з найбільших у Закарпатській області


Міжгірська об’єднана територіальна громада утворилася у 2020 році внаслідок децентралізації і стала однією з найбільших у Закарпатській області. До неї увійшло 12 селищних рад, а це 22 населені пункти. Адміністративний центр знаходиться в селищі Міжгір’я.

Міжгірська об’єднана територіальна громада утворилася у 2020 році і стала однією з найбільших у Закарпатській області. Чисельність населення громади становить 24 896 осіб. Тут функціонують 24 заклади, що надають медичну допомогу. Амбулаторії і ФАПи в селах у задовільному стані, приміщення потребують косметичного ремонту та осучаснення. Більш спеціалізовану медичну допомогу місцеві можуть отримати в поліклінічному відділенні КНП ЛПУ «Міжгірська районна лікарня». На Міжгірщині активно триває вакцинація.

Навчальні заклади в громаді функціонують у звичному режимі.Опалювальний сезон у школах та садочках почали вчасно. В класах тепло. Перші і п’яті класи проходять навчання за програмою НУШ. Садочки у громаді теж функціонують у звичному режимі. Всього на території громади функціонує 6 самостійних дошкільних навчальних закладів. Інші садочки, зокрема в селах приєднані до шкіл. Адже дітей там менше і це більш вигідно для бюджету. Культурне життя в громаді теж на хорошому рівні. Функціонують бібліотеки і будинки культури. Бібліотека має і своїх постійних читачів. Тут є читальний зал та абонемент.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар