Новини по нашому 3 470 Переглядів 1 Рейтинг

На Рахівщині місцеві жителі потерпають від звіра убивці

жовтня 22 / 2021

На Рахівщині у селі Богдан, внадилась куниця, яка нищить людську птицю. Особлива небезпека хижака в масовому знищенні домашньої птиці. Проникнувши в пташник, куниця, наївшись, починає заготовляти їжу про запас.

Здобиччю часто стає все куряче стадо. Характер полювання куниці однаковий: ловля триває, поки в курнику є жива птиця.

Так трапилося і вніч на 21 жовтня, розповіла Ольга:

-Вночі чоловік почув сильний переполох курей у курнику, та гавкіт собаки, одразу вибіг на подвір’я. Відкривши курник звідти повискакували перелякані кури, а в куті сиділа куниця, гарна, доглянута, біла головка і шкіра кавова. Та коли побачили якої шкоди наробила це “миле” звірятку, одразу перехотілося нею любуватися. На жаль на різні зусилля спіймати та вбивцю тварюку так і не вдалося. Куниця встигла задушити дві великі курки, квочку, та трьох вже досить великих курчат. Дуже велика шкода, адже зерно зараз таке дороге, і не дуже хочеться годувати за наші кошти лісних шкідників, – розповіла Оля.

Домашні тварини – кішки, собаки допомагають багатьом місцевим жителям, захищаючи курники від тхорів. Вони відлякують хижаків, заважаючи спокійно здобувати птицю, пише КО.

Куниця – звірятко рухливе, обережне, тому зловити ворога пташників важко, але деякі домашні вихованці є цінними мисливцями. Спритні собаки, кішки здатні, несподівано схопивши, та задавити її.

Як не прикро, але якщо куниця відвідала ваш курник, вона не заспокоїться, і вже вам самим варто подумати як її спіймати!
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар