Новини по нашому 615 Переглядів 0 Рейтинг

Равлики з бриндзев, раки у пиві, юшка з фазана: у Рахові можна попоїсти ексклюзивні страви

серпня 14 / 2021


Равлики з бриндзев, раки у пиві, юшка з фазана… Виявляється, це тільки кілька гастрономічних цікавинок, якими, можна посмакувати на Рахівщині, пише Рахів.City.

Тож для всіх, хто втомився від буденних страв, хто сміливий та готовий відчути феєрію смаків, і взагалі зробити собі вихідний, Рахів.Сіty разом із ресторацією «Гагарін та Бокораш» склали підбірку цікавих, незвичних страв, які варто хоч раз у житті, але спробувати.

Читайте також:
У Карпатах встановили капличку на місці “з’явлення диявола” (ФОТО)
Знайомтеся, це бренд-шеф ресторації Дмитро Таукішев. Саме він щодня готує для вас страви із меню закладу.
Знайомтеся, це шеф-кухар ресторації Михайло. Саме він щодня готує для вас страви із меню закладу.
Фото: Гагарін та Бокораш/Facebook
Почнемо зі сніданку
Сніданки у «Гагарін та Бокораш» – по особливому ситні, бо ж у горах треба добре зранку попоїсти. Однак, поміж тостів та вівсяної каші нам цікава «Ратота», бо то є смак Закарпаття.

– Страва – дуже проста і водночас складається з багатьох нюансів, що роблять її колоритною представницею гуцульської кухні, – презентує бренд-шеф Дмитро Таукішев.

– Роблять її з домашніх яєць, де жовток має колір сонця; гострої пікниці, що ґаздиня начиняла, як різали кабанчика; овечої вурди, котру приніс ґазда, коли йшов з полонини додому; сметани, яку зібрали з ранкового молока та мелайного борошна, доданого лиш трохи, аби надати сил на цілий день. Раджу скуштувати її у наших рестораціях...

Ціна – 94 гривень за 300 грамів.

А що на обід?
Равіолі по-гуцульськи з бриндзьою чи…

«Оооо, та равіолі – це ж пироги, а ми що, пироги не їли?», – можете подумати ви. Ми ж вам скажемо: «Ніт, таких не їли». Адже тут не просто зварені вареники, а посмажені у фритюрі чи запечені равіольки.

До того ж, варіантів начинки – теж нівроку: із бриндзьою, рікотою, грибами, куркою, ріпою, мангалицею чи печінкою. Словом, пригоститися є чим, бо де ще ви спробуєте ніби буденну, але крутезно інтерпретовану страву? Ум?

Ціна: запечені та відварені – 75 гривень за 250 грамів та смажені – 85 грн.

Трібна вечеря по-гуцульськи
Звичайно, запропонованих страв у меню «Гагарін та бокораш» на вечерю направду дуже багато. Починаючи від їжі на ватрі – шашлика, закінчуючи люля полонинським з мангалиці та баранини.

Ми ж пропонуємо скуштувати буженого чи смаженого пструга, який, до речі, з власного Ципиного рибника. Що цікаво, коптить рибку на фруктових дровах сам шеф-кухар.

Взагалі, в ресторації використовують сири з власної сироварні, мангалицю з власного свинарника, молоко з власної еко-ферми, хліб з власної пекарні, морозиво з власної джелатерії. Це – основна відзнака ресторану «Гагарін та Бокораш».


Також окрім форелі, тут ще можна замовити коропа. Вам подадуть рибку, смажену в мелаї з овочами на грилі чи різними салатиками та гарнірами.

Ціна 100 грамів струга – 99 гривень, короп – 75 грн (100 грамів).
Ну, і на закуску – трохи екзотики
Раки, зварені на пиві, – це вам не жарти. Бо де ж ще у Рахові чи районі готують раків? Ми, наприклад, не знаємо, тому пропонуємо посмакувати ними у квасівській ресторації.

До того ж, у закладі зазначають, що у них свіжі раки з власної раківні, а зварені за рецептом, який залишив Гагарін Бокорашу, з додаванням пива та гірських трав. Кажуть, що ідеально смакує до їхнього крафтового хмільного напою.

Ціна – 165 грн (100 грамів).

І остання у списку «мусай попробувати» – гастрономічна цікавинка «Равлики по-гуцульськи з бриндзьою».

Виявляється, не потрібно їхати світами, щоб спробувати цю екзотику. Слід просто зробити замовлення у ресторації «Гагарін та Бокораш», і вам винесуть все на тарілочці, можливо із зеленим обідочком.

Пропонують пригоститися равликами, які запечені з бриндзьою, разом із вином, якого у закладі є аж 100 видів. Уявляєте? Тож, окрім як попоїсти, туди можна ще й сходити на дегустацію вина та пива.

Ціна за равлики – 69 гривень за шість штук.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар