Новини по нашому 677 Переглядів 0 Рейтинг

У Карпатському заповіднику відбулося засідання - технічної ради

червня 24 / 2021

16 червня 2021 р. під головуванням в.о. директора Карпатського біосферного заповідника М.П. Рибака, в режимі ZOOM, відбулося планове засідання Науково-технічної ради (НТР), в якому прийняли участь дев’ятнадцять членів НТР та шість запрошених спеціалістів.

У порядку денному розглянуто ряд важливих питань. Особливо зацікавили доповіді Піпаш Л.І., с.н.с. лабораторії екологічного моніторингу про гідрохімічні дослідження на території КБЗ та Костана М.І., начальника Чорногірського ПНДВ про перспективи розвитку Чорногірського віддлення як науково-дослідного, еколого-освітнього та природоохоронного підрозділу.


Серед інших доповідей розглянули питання про виконання плану природоохоронних заходів за 2020 р. та план на 2021 р., з яким ознайомив Андрухович М.М., заступник начальника відділу економіки. Про перелік заходів з поліпшення санітарного стану лісів КБЗ на 2021 р. та погодження лімітів доповів Щерба В.М., заступник начальника служби державної охорони.


Щодо підготовки та рекомендації до друку наукового збірника «Природа Карпат: науковий щорічник Карпатського біосферного заповідника та Інституту екології Карпат НАН України № 1 (6) 2021 виступила начальниця редакційно-видавничого відділу наукових та науково-популярних видань, к.б.н. Москалюк Б.І.


У порядку денному «Різне» розглянули питання про рішення Углянської сільської ради від 26.04.2021 р. «Про порядок ведення лісового господарства, охорони лісів та використання лісосировинних ресурсів на території Углянської с/р, з яким ознайомив Кузьмінський Р.А., заступник директора-головний природознавець та інформацію секретаря НТР Козурак А.В. про погодження рішень бюро НТР за січень-червень 2021 р.


Під час обговорення доповідей були висловлені певні зауваження та пропозиції, які потрібно буде врахувати під час подальшої роботи. Після обговорення по кожному з розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар