Новини по нашому 3 007 Переглядів 0 Рейтинг

Маестро солодощів. Валентин Штефаньо – автор торта “Ужгород” (відео)

червня 20 / 2021


Славнозвізний торт «Ужгород». Той, хто вже хоч одного разу ласував самколиком, не зможе забути ніжний смак – бізе, солодкий крем, горіхи. Їстівний «Ужгород» доступний для українців вже майже 10 років. Автором смаколика є кондитер Валентин Штефаньо. Та торт не єдине досягнення чоловіка.

Нерідко їдучи погостювати до друзів чи рідних ми веземо з собою гостинці. На Закарпатті нині чимало брендових, унікальних смаколиків. Хтось купує вино, хтось бринзу, а ужгородці неодмінно везуть. Так, саме його – торт Ужгород.

Як у Києва, Праги, Захера – місто над Ужем має свій кулінарний символ. Печене безе з фундуком, крем-мус і зображення найстарішого собору на верхньому коржі. Чи не кожен ужгородець знає, хто створив традиційний смаколик міста. А хто не знає, знайомтеся – Валентин Штефаньо. Трохи інформаційної довідки про кондитера: народився в Ужгороді 1978 році. Валентин засновник бренду “Valentin & Valentina Shtefanyo”, власник знаменитих ужгородських кондитерських.

Викладач міжнародної кондитерської школи DJF. Автор сотні десертів. Неодноразово перемагав на престижних кулінарних конкурсах міжнародного рівня, депутат міської ради Ужгорода. А ще коханий чоловік та батько двох донечок. Аби познайомити вас із цим ужгородцем, а ще розказати про історію виникнення улюбненого торта «Ужгород», ми вирішили провести один день із Валентином.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар