Новини по нашому 1 290 Переглядів 0 Рейтинг

У Рахові з’явився унікальний продукт – гуцульська лизанка

червня 05 / 2021

З нагоди шестиріччя кафе-бістро «Ситий гість» у Рахові (на вулиці Миру), у понеділок, 7 червня, відбудеться запуск-презентація унікального хенд-мейд продукту – гуцульської лизанки! Ідейниця і авторка цікавого, корисного смаколику без барвників та консервантів – власниця закладу Марія Микуляк.

Вона сама готує цукерки на паличці й зізнається, що витрачає на це по кілька годин. А представити свої творіння вирішила у день народження ще одного власного дітища – «Ситий гість».
Передісторія створення гуцульської лизанки
– Вперше зробила власноруч кенді-бар для своєї донечки на день народження, бо тоді був жорсткий карантин й все було зачинено. Поміж інших десертів зробила і льодяники, які та дуже вподобала, – згадує Марія. – Як для мами мені важливо, щоб цукерка була не шкідливою для дитини. Тому вирішила зробити корисний льодяник із вітамінами – так і народилася гуцульська лизанка.


ПИШЕ - Рахів.City


На відміну від звичних нам магазинних цукерок, вироблена у Рахові лизанка не тільки не псує зубки та не має хімічних добавок, а ще й корисна, бо із вітамінами. У льодяник Марія додає сухофрукти. Наприклад, вишеньку дітки сприймають, як жуйку, і така цукерка їм особливо смакує.

Також власниця та виробниця лизанки чекає з нетерпінням на літній сезон яфин, малин, суниці та ожини, бо саме ці ягоди звичні для нашого краю й роблять лизанку гуцульською. Цукерка зроблена із додаванням натуральних карпатських інгредієнтів, тож і смак, і дух у неї гуцульський.

Коли початок дійства і що чекає відвідувачів у понеділок
– У нас точно буде весело, цікаво, а головне смачно на символічному запускові продукту, – обіцяє Марія Микуляк. – Вже починаючи з 11-ї години за київським часом, з’явиться фотозона – великий дерев’яний льодяник та акція «Три льодяники за ціною двох». Ще з радістю всім бажаючим розповім про свій продукт, бо він не тільки смачний, а й милий на вигляд.


Гуцульську лизанку можна подарувати на якусь святкову подію, або можна повести додому, як сувенір з Рахова зі смаком карпатських лісових ягід. Взагалі, власники мають у планах реалізувати смаколики не тільки у кафе-бістро, а й у інших точках міста.

Поки вони люб’язно запрошують у понеділок, 7 червня, завітати до їнього закладу та спробувати унікальну, ручної роботи гуцульську лизанку.

До речі, купити її можна й онлайн. Вподобавши, написати на сторінку гуцульської лизанки в Інстаграмі ось тут.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар