Новини по нашому 865 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині проведено обстеження штучних гніздевель (ФОТО)

червня 04 / 2021


Майже щороку, з метою приваблювання дуплогніздних птахів, у заповіднику виготовляються штучні гніздівлі та розміщуються на території природоохоронних науково-дослідних відділень.
4 червня, 11:53
25 травня 2021 р. провідний інженер зоологічної лабораторії Попович Юрій Миколайович провів обліки заселення штучних гніздівель в ур. Підділ Рахів-Белибаського ПНДВ. Обстеження виявило заселення птахами п’яти з 10 встановлених гніздівель – тобто 50 %. (Це досить хороший показник). Щодо видового складу, штучні гніздівлі облюбували та з задоволенням використовують синиця велика та синиця чорна. На жаль, одну штучну гніздівлю було знайдено на землі, можливо, вона впала під впливом погодних умов, але не виключено, що хтось її скинув. Тож, хочемо звернутися до любителів мандрувати і прогулюватися лісом. Якщо ви бачите на дереві штучну гніздівлю, не чіпайте її! Можливо це вже чийсь будиночок чи у майбутньому послужить для за оселю лісовим мешканцям і сприятиме збільшенню популяції того чи іншого виду птахів.

Якщо ви помітили її на землі, варто її підняти і закріпити на стовбурі дерева. Птахи (і працівники заповідника) будуть вам за це вдячні!
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар