Новини по нашому 1 496 Переглядів 1 Рейтинг

У Рахові в центрі міста знайшли та врятували Сойку (ФОТО)

травня 21 / 2021

19 травня, дякуючи Jenia Mishchik, зльоток Сойки, який було знайдено біля дерева у м. Рахів, передано на утримання у зоологічну лабораторію Карпатського біосферного заповідника. Підгодовуємо, та надіємося, що найближчим часом пташку успішно буде випущено у природу, хоча шансів вижити небагато.


Звертаємось до всіх, небайдужих громадян нашого краю. Якщо ви бачите пташеня на землі, не забирайте його, це зльоток, який вчиться літати. Навіть, якщо поруч ви не бачите його батьків, це не означає, що вони його покинули, піклуються і далі та обов'язково до нього підлетять коли ви відійдете подалі. Саме тому, помітивши де-небудь на прогулянці зльотка, постарайтеся просто пройти повз нього, щоб дати можливість батькам підростаючої пташки належним чином подбати про потомство. Якщо ви помітили, що на пернатого намагаються напасти кішки або собаки – не забирайте його, а замість цього проженіть хижаків з того місця, при цьому пташеня можна посадити на гілку вище. Якщо ви знайшли зльотка, який сидить на проїжджій частині дороги, просто відженіть його подалі від місця, де може проїхати автомобіль (наприклад, у найближчий придорожній чагарник).


🔸.

Забирати пташеня додому можна, тільки якщо ви виявили у нього явне пошкодження (наприклад, перелом), або якщо пташка проявляє дуже неприродну нерухомість (не встає на ноги). При цьому ви берете на себе повну відповідальність за його вигодовування і, швидше за все, довічне утримання.

Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар