Новини по нашому 2 008 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині є надзвичайно мальовничий «Водоспад кохання»

травня 06 / 2021
А ви знаєте, що в Костилівці, неподалік автодороги Мукачево-Рахів-Рогатин, є мальовничий «Водоспад кохання»???🌊💞
Туристичний центр «Рахівська Гуцульщина» вперше презентує вам неповторний водоспад, який розташувався у таємничій місцині в селі Костилівка (давня назва - Берлибаш) на потоці Тарничин.
🏞️Маршрут до водоспаду розпочинається від однієї зі скель-стрімчаків «Скелі кохання» комплексу «Скелі Довбуша», презентованого як туристичний об’єкт у 2016 році під час фестивалю «Берлибаський бануш».
До речі, саме ці скелі були місцем зйомок кадрів до стрічки «Довбуш» 1959 року.
🌄
Від скель потрібно рухатися вгору вздовж потічка, де майже всюди, окрім крайніх 100 метрів, до водоспаду веде стежка, яку ми прозвали «Стежка Довбуша», оскільки бере початок від однойменної скелі й проходить вузьким каньйоном з-поміж велетенських скель, зарослих мохом вікових дерев та каменів, зачарованих місцин з ущелинами та поваленими деревами (і наче насправді веде в сховок опришків), де розташувався могутній водоспад.
🌊 Водоспад заввишки понад 6 метрів своєю енергетикою і красою просто перехоплює дух. Ми назвали його ніяк інакше як «Водоспад кохання».
І це не тільки через його могутній і водночас романтичний вигляд, а й тому, що неподалік височить «Скеля кохання»🏞️.
💕Крім того, навіть на дахах старих гуцульських будиночків Берлибаша зображено серце, і саме цей символ любові красується на жіночих вишиванках виключно костилівських гуцулок💃.
Буквально за 15-20 хвилин від автомобільної дороги державного значення, ви опинитеся в зовсім іншому оповитому легендами чарівному місці, наче вдалині від цивілізації.
⤵️
Координати:
47°59'49.9"N 24°10'26.7"E
47.997190, 24.174084





Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар