Новини по нашому 1 241 Переглядів 0 Рейтинг

На червонокнижних тварин Рахівщини почалося полювання

квітня 19 / 2021
У Ясінянського лісгоспу нові фотопастки
Можливостей для спостереження за звірами у лісівників ДП «Ясінянське ЛМГ» побільшало завдяки тісній співпраці з природоохоронною громадською спільнотою WWF-Україна.
Як повідомляє ДП на сторінці у Фейсбук, цими днями координатор проекту WWF-Україна «Співжиття заради збереження» Роман Черепанин та керівник напрямку «Рідкісні види» Богдан Вихор передали адміністрації ЛМГ у тимчасове користування обладнання для моніторингу за дикими тваринами. У комплекті – фотопастка Bushwacker Big Eye D3, мисливська камера Bolyguard MG-883G-14HD, зарядний пристрій і 32 акумуляторних батарей та 4 карти пам’яті.

Відбулося це у рамках угоди про співпрацю у сфері збереження біорізноманіття, а саме збору інформації про великих хижаків та рідкісні види з метою отримання даних про стан та здоров’я популяцій, зменшення ризиків конфлікту «хижак – людина» та «хижак – велика й дрібна худоба».
Готовність та бажання до співпраці з охорони рідкісних тварин в рамках проекту «Співжиття заради збереження» в Ясінянському ЛМГ продемонстрували ще в лютому. Тоді єгерська служба підприємства приєдналася до перших в Україні синхронізованих обліків рідкісного виду рисі євразійської.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар