Новини по нашому 1 146 Переглядів 0 Рейтинг

У Тячеві до Великодня розфарбовують п’ять метрових писанок, які прикрасять місто (ФОТО)

квітня 11 / 2021
У Тячеві до Великодня розфарбовують п’ять метрових писанок, які прикрасять місто (ФОТО)

Цьогоріч до Великодня у Тячеві проведуть Фестиваль писанки, в рамках якого проведуть ряд креативних заходів. Як розповіла в.о. начальника відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіта Петер, цей проект став одним із десяти переможців конкурсу проектів соціальної дії, які цьогоріч реалізують у Тячівській громаді в рамках пітчингу за підтримки проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні в партнерстві з ГО «Молодіжна платформа» та Тячівської міською радою.

Підготовка до дійства вже розпочалася. У рамках проекту придбали п’ять гіпсо-полімерних писанок у метр заввишки. Виготовили їх у Харкові.

«Ми хотіли залучити до процесу оздоблення цих традиційних великодніх атрибутів якомога більше творчих людей, які охоче відгукнулись на таку ініціативу, – каже Едіта Петер. – Сьогодні це вже третя зустріч в рамках реалізації проекту. На першому етапі заготовки поґрунтували і нанесли шпаклівку. А сьогодні розфарбовують спеціальними фарбами, які витримують погодні умови. Потім писанки покриють лаком. На одному боці писанки буде візерунок, а на іншому – літери, з яких складається назва міста «Тячів». Малюнки для писанок обирали гуртом. Перед тим, як розпочати цю роботу, зібрали організаційний комітет і на робочій зустрічі було презентовано, використовуючи матеріали бібліотек, візерунки та орнаменти, які притаманні саме закарпатському регіону і зокрема, Тячівщині».

Готові писанки до Великодня розмістять на кованих стійках у двох локаціях – попередньо, на площі Поштовій та Соборній.

В рамках фестивалю, який не обмежиться одним днем і буде проведений у декілька етапів з дотриманням карантинних обмежень, будуть проведені також тематичні конкурси дитячої творчості та інші.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар