Новини по нашому 23 028 Переглядів 6 Рейтинг

На Рахівщині у лісі зафіксували рідкисних хижаків (Фото)

березня 30 / 2021
Карпатські ліси приховують у собі надзвичайно велику кількість живих істот. Тут все навколо кишить життям і має свій порядок. Зазвичай лісові мешканці надзвичайно полохливі і уникають зустрічі з людьми. Шанс побачити дикого звіра у лісі завжди мінімальний, а зустріти рідкісного хижака – надзвичайна вдача. Навіть досвідченим лісівникам і єгерям нагода побачити ведмедя чи рись випадає не часто.
Для того щоб більше дізнатися про життя звірів у лісовому фонді та якомога точніше провести облік фауни в мисливських угіддях ДП «Ясінянське ЛМГ» широко використовують метод фото та відео фіксації звірів за допомогою фотопасток. Однак, не зважаючи на технічні характеристики, успіх вдало «вполювати» рідкісного хижака в фотооб’єктиві все одно залежить від людини. Лише за умов досконалого знання біологічних та поведінкових особливостей звіра і правильного розташування фотопастки гарантований успіх.
Неабияких результатів у фотополюванні досягнув єгер Станіславського лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» Петро Креденцов. Цьому досвідченому спеціалісту неодноразово траплялися на камеру чимало диких представників карпатських лісів, у тому числі і рідкісних хижаків. За час роботи у єгерській службі, він сформував чималу підбірку фотографій і відеоматеріалів з життя лісових мешканців. Отриманню успішного результату передувала довготривала важка праця та неабияке терпіння і витримка.
Фото з мисливських угідь ДП «Ясінянське ЛМГ» доводять, що карпатський ліс – дім, у якому комфортно різноманітним тваринам. Дикий світ Карпатських гір вражає, і серед його мешканців панують свої закони за якими вони живуть окремо від людей. Тому побувавши у лісі і не побачивши тварин не спішіть звинувачувати лісівників і мисливців, будьте певні, звірі у ньому є, тільки живуть вони своїм життям і не раді участі у ньому людини.



Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар