Новини по нашому 979 Переглядів 0 Рейтинг

Як на Іршавщині з паводком боролися

лютого 23 / 2021
Як на Іршавщині з паводком боролися

Нещодавно по району спостерігались значні опади, місцями до 40 мм.

На фоні високої водності на притоках сформувалась та проходить чергова п’ята хвиля паводку, а на р.Тиса − третя хвиля з початку року. Амплітуди підйому склали до 1 м на притоках та більше 2 м − по р.Тиса над рівнями станом на 7-8 лютого.

У цілому амплітуди підйому над передпаводковими рівнями склали біля 2 м на притоках та більше 3 м в середніх течіях р.Тиса.

Максимальні рівні сформувались та пройшли на всіх притоках. Добігання в низинних частинах спостерігається на р.Боржава ділянка с.В.Ком’яти – с. Н.Ремети, та р. Латориця нижче м.Мукачево, де на заплаві зберігається високий шар води, а на незахищених ділянках р.Боржава в середній течії (с. Нижнє Болотне – с.Кам’янське) спостерігалося підтоплення сільськогосподарських угідь. Також було підтоплення автомобільної дороги місцевого значення В.Ком’яти − Шаланки.

− В місцях формування місцевого стоку встановлено та працюють пересувні насосні станції Берегівського (с.Вільхівка) та Виноградівського (с.Завадка) міжрайонних управлінь водного господарства та ДПРЧ-5 м.Іршава − каже начальник Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського МУВГ Василь Турянин.

З метою відводу внутрішніх вод на меліоративних системах протягом доби (8-9 лютого) працювало 19 стаціонарних насосних станцій, перекачано за добу 2855 тис. м3 води, а з початку року − 49,0 млн. м3 води.

За матеріалами іршавської райгазети «Нове життя»
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар