Новини по нашому 2 087 Переглядів 0 Рейтинг

Єдина скульптура Святого Миколая на Закарпатті – у Перечині (Фото)

грудня 14 / 2020
Родзинка Перечина – скульптура та відкрита каплиця Святого Миколая, установлена по вулиці Садовій, за кілька метрів від центральної дороги й римо-католицького костела св. Августина.


Фігура улюбленця дітвори та покровителя Перечина заввишки зі 130 см зроблена з бетону.

5 грудня 2016 року каплицю освятили настоятелі римо-католицького, греко-католицького та православного (Київського патріархату) храмів міста. Того дня урочисто відкрили першу ялинку Перечина. Відтоді традиційно 5 грудня, напередодні Мікулаша, сюди приходить Святий Миколай і роздає діткам подарунки, запалюють вогні першої ялинки. Малеча читає вірші, співає відому пісню «Ой хто-хто Миколая любить». Стартує цикл Новорічно-Різдвяних свят, який триває аж до 21 січня.

Територія каплиці облаштована, встановлені лавка, ліхтар, насаджено вічнозелені декоративні кущі. Сюди люблять завітати батьки з дітками. Вихователі дитсадків та школи-інтернату проводять екскурсії для своїх вихованців. Приходять і гості та туристи міста, роблять фото на згадку. Люди запалюють свічки, лампадки, моляться, просять у святого допомоги. Як не прикро констатувати, але біля каплички розпивають алкогольні напої, курять цигарки, кидають просто на землю порожні пляшки та недопалки.

Ініціатором установлення каплички став місцевий житель Андрій Скрип.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар