Новини по нашому 956 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині закінчилася осіння посадкова кампанія, яка тривала місяць (Фото)

листопада 10 / 2020

Про цю важку і вводночас дуже потрібну справу розповіла Iryna Matsepura. Жінка розповіла скільки зусилль доклали щоб поновити ліс.
Зі слів жінки:


Ми поновили ліс на 26,9 га, висадили 42,6 тис саджанців різних культур. Ми заліснювали 25 лісосік, більшість з яких було після вітровалів. В основному це було доповнення вже існуючого підросту. Погода сприяла, було достатньо вологи і тепла, щоб нові дерева нормально прижилися.
Ми весь час читаємо песимістичні дописи про ліси. Але ліси на місці, гори не лисі. Те, що зрубали - поновили.
Цього року ми широко запрошували всіх бажаючих долучитися до цієї роботи. Традиційно, саме попрацювати бажаючих мало.
Але, може воно і до кращого. Бо робота важка: спочатку треба добратися до лісосіки, а потім садити дерева на таких ухилах, що треба триматися за землю, щоб не скотитися до низу.
Ну, і трохи яду. Обласна влада перед виборами трохи попіарилася, що треба дати людям можливість збирати гілки в лісі за 200 грн/м куб. З моєї точки зору, це трохи знущання: лісосіки знаходяться в кілометрах від сіл, туди що добратися проблемно, що потім по цьому ухилу зтягнути оці гіллячки по волоку на дорогу, потім на щось навантажити і привезти додому. Дизпаливо дорожче вийде. Така ініціатива хіба на рівнині добра.
Подяки: всім нашим лісорубам, їх сім`ям, дітям і сусідам, які традиційно приймають участь в посадках лісу.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар