Новини по нашому 1 242 Переглядів 0 Рейтинг

На Міжгірщині створено пішохідний маршрут "Шлях гуні" (ВІДЕО)

жовтня 19 / 2020
На Закарпатті з'явився пішохідний маркований маршрут "Шлях гуні", завдяки якому туристи можуть познайомитися з традиційним вівчарським господарством та виготовленням одягу з вовни на Міжгірщині.

Автори проекту «Шлях гуні» розповіли про завершальні моменти створення культурного маршруту у селі Річка на Міжгірщині. Робота тривала понад 5 місяців, за цей час ініціаторам вдалося створити сайт, фільм та п’ять міні роликів, які передають дух і атмосферу високогірного Закарпаття.

Річка — чи не єдине село де майстрині виготовляють гуні. Саме тут збереглася до сьогодні незлічена кількість старовинних верховинських традицій, це полонинське господарювання та виготовлення гуні — традиційного одягу в Карпатах. Ремесло гуні і пов`язане з цим господарюванням, адже сировиною слугує саме овеча вовна. Гуня виготовляється протягом двох років. Для того, щоб отримати шерсть, потрібно чекати рік.

У подальшому ініціатори проекту планують прес-тур безпосередньо самими локаціями «Шляху гуні». Хочуть розповісти краянам про унікальність культурної спадщини і ремесла, які важливо зберегти.

Проект реалізовується Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області за підтримки Українського культурного фонду в межах реалізації грантової програми «Культура. Туризм. Регіони» за фінансової підтримки Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Офісу розвитку малого та середнього підприємництва.

Більше у відео від Uzh Inform:
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар