Новини по нашому 1 672 Переглядів 2 Рейтинг

Віники з пластику: Устьчорнянець поділився своїми виробами (фото)

червня 25 / 2020
Віники з пластику: Устьчорнянець поділився своїми виробами (фото)
Устьчорнянець Вадим Сланько, фотограф, мандрівник та природолюб, який щиро переймається екологією рідного краю, винайшов спосіб, як зі сміття виготовити корисні підручні засоби.
Каже, що мандруючи горами, часто зустрічає купи сміття, і ця гнітюча картина наштовхнула його на думку, що з пластику можна виготовляти вторинну сировину. Тож почав шукати цікаві ідеї через інтернет. У мережі натрапив на нехитрі два пристрої, які ріжуть пляшки на смужки. Тож взявся їх виготовляти. З підручних матеріалів та леза змайстрував пристрій, що відрізає дно і горловину пляшки. Інший пристрій ріже по спіралі смужками пластик заданої ширини. Наступний етап – це скручування смужок у шпагат. Аби нитки тримались купи, треба лише після зв'язування елементів, їх нагріти. З одної пляшки виходить до п'яти метрів такого шпагату. Іноді чоловік використовує ще один рукодільний пристрій, який дає можливість розрівнювати пляшки. Зім’яті та ті, що мають нерівну поверхню, наповнює повітрям під тиском і прогріває.
І вже з готового шпагату устьчорнянець майструє вироби. Найчастіше виготовляє з «пластикових» ниток віники, які ідеально підходять для підмітання двору чи бруківки. Робить їх з цупких шпагатів або ж м’яких, некручених. Відповідно й віники різняться – з м’якою чи цупкою щіткою. Виробами від Вадима Сланька залюбки користуються сусіди та знайомі винахідника. Вони переконують: такі віники служать набагато краще і в рази довше, ніж ті, які продаються у магазині.
Чутки про практичні вироби від майстра-винахідника ширяться за межі Усть-Чорної, тож замовлень в устьчорнянця вистачає. Чоловік каже: був би час, то всі викинуті пляшки переробив би на віники, щоб пластик служив людям, а не нищив природу.
В’ячеслав Дикун, мешканець Усть-Чорної.
Віники з пластику: Устьчорнянець поділився своїми виробами (фото)
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар