Новини по нашому 2 003 Переглядів 2 Рейтинг

На Закарпатті дозріває ягода - попит під час карантину (відео)

квітня 25 / 2020
На Закарпатті дозріває ягода - попит під час карантину (відео)
Вже за два – три тижні закарпатські фермери планують збирати перший врожай полуниці. Ягода дозріває дуже швидко, однак,найбільше зараз турбує селян, куди полуницю будуть збувати. Адже оптовики на Закарпаття поки не їдуть, продати ж в роздріб таку кількість ягід майже нереально. Чимало роботи зараз і на полуничних плантаціях. Щоб захистити ягоду та зберегти майбутній врожай кущі вкривають спеціальною плівкою – агроволокном. Адже одне із завдань – захистити кущі від морозів.Якщо про ягоду як слід не подбати, на врожай не варто очікувати, каже пані Світлана .

Розповідає, разом з родиною полуницею засадили майже два гектари, та найбільше розраховують на перший врожай ранньої ягоди. Жінка розповідає, полуниця ягода- примхлива, їй потрібно і достатньо сонця і достатньо вологи.Якщо минулої весни через тривалі опади вологи було з надлишком, воду навіть доводилось відкачувати, то цього року – навпаки, на полях занадто сухо.

Втім і про це фермери подбали -обладнали свої полуничні грядки крапельною системою поливу. За два – три тижні перший врожай полуниці можна буде збирати. Вже зараз на одному кущі можна побачити як цвіт так і вже зелені плоди. От чого фермери передбачити не могли, так це поширення коронавірусу. Ягода дозріває дуже швидко, однак,найбільше зараз турбує селян, куди будуть її збувати. Адже оптовики на Закарпаття поки не їдуть, продати ж в роздріб таку кількість ягід майже нереально. Одне, що зараз вже очевидно, дефіциту полуниці на Закарпатті не буде. Поласувати соковитою ягодою закарпатці зможуть сповна, а от чи зароблять на ній фермери- поки під питанням.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар