Новини Закарпаття

Обласні обранці порушили питання щодо висвітлення інформації про полонених і безвісти зниклих



Обласні обранці порушили питання щодо висвітлення інформації про полонених і безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ

☝️ Депутати обласної ради звернулися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про посилення публічного висвітлення інформації щодо полонених і безвісти зниклих військовослужбовців ЗСУ та сприяння визволенню їх із полону.
👉 У зверненні наголошується, що збройна агресія росії проти України триває понад 10 років, що стало підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами. Росія постійно нехтує правилами ведення війни, міжнародними конвенціями та угодами, що забезпечували стабільність та дотримання норм міжнародного гуманітарного права в усьому світі. Обраний нею шлях – це насилля, вбивства, катування, знущання, грабіж та геноцид українського народу. Стосується це однаковою мірою і цивільних, і військових. Адже, на жаль, наші воїни потрапляють у полон, а родини отримують сповіщення про безвісти зниклих чи взагалі не мають про них жодної інформації.
👉 Депутати просять вжити усіх можливих заходів щодо повернення з полону військовослужбовців ЗСУ, надання родинам інформації щодо зниклих безвісти, забезпечити публічне висвітлення ситуації них, залучати міжнародних партнерів до вирішення проблеми, використовувати міжнародний досвід та координуючи діяльність дотичних інституцій. Також обласні обранці пропонують активізувати співпрацю з організаціями ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста, державами-партнерами щодо делегування представників цих організацій до місць утримання військовополонених та забезпечити належні соціальні гарантії родинам полонених та зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ.
Перейти на сайт