Новини Закарпаття

Потяг Прага - Чоп досі в Чехії: Укрзалізниця повідомляє про відміну рейсів



Через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обох країн тимчасово скасували низку рейсів. Українці повертаються додому можуть не встигнути на стиковочні українські рейси.

Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».
Поїзди з Праги до Чопа і зворотно їхатимуть в обʼїзд із невеликою затримкою. Сьогодні й, попередньо, завтра український стиковочний поїзд 59/60 до Києва чекатиме на пасажирів з Праги. Поїзди з Праги на Перемишль і зворотно – скасовані через затоплення інфраструктури.

Також не курсує на затопленій прикордонній ділянці пересадковий поїзд 105/106 Грац – Відень – Перемишль.

Також мова йде й про рейси з Праги до Чопа і до Перемишля, які досі на території Чехії і без шансів встигнути на свої стиковочні українські рейси.


Раніше в «Укрзалізниці» повідомляли, що готові прийняти пасажирів із квитками на сьогоднішні поїзди на будь-який наш рейс аналогічного напрямку протягом найближчої доби на будь-які вільні місця без обміну квитків. Пасажирам з України, які прямують на свою стиковку у празькому напрямку, перевізник радить уточнити розклад наступних рейсів у чеських або польських операторів. «Є висока ймовірність того, що пасажирам варто запланувати ночівлю у місті стиковки», – йдеться в повідомленні.

Шторм «Борис» уже приніс величезну кількість дощів у Центральну та Східну Європу. Міністерство навколишнього середовища Чеської Республіки описує шторм як подію, яка трапляється раз у 50 років. У країні повінь призвела до евакуації, а 51 000 домогосподарств залишилися без світла, пише BBC. У Румунії загинули четверо людей. У Кракові, другому за величиною місті Польщі, жителям запропонували мішки з піском для захисту від повеней.

За прогнозами, зливи триватимуть принаймні до кінця понеділка.
Перейти на сайт