Працівників Мукачівського ТЦК звинуватили у незаконній мобілізації та побитті співвласника книгарень

вересня 07 / 2024


Працівників Мукачівського ТЦК звинуватили у незаконній мобілізації та побитті співвласника книгарень

Як повідомила у мережі співвласниця книгарень та колега Олександра Рябчука, прикордонники зупинили чоловіка на вокзалі у Мукачеві для уточнення даних, а потім зв’язок із ним обірвався. Пізніше вдалося дізнатися, що його передали працівникам Мукачівського РТЦК, які примусом відправили його в поліклініку для проходження ВЛК, не враховуючи проблеми зі здоров’ям та відсутність всіх необхідних лікарів. Рішення ВЛК намагалися оскаржити та вимагали видати повістку належним чином, натомість "співробітниками Мукачівського РТЦК та СП було застосовано фізичну силу до Саші та його дружини, яка перебувала поруч з ним". А Рябчука знову відвезли в РТЦК.

Дружина Олександра викликала поліцію та подала заяву про побиття.

У ТЦК прокоментували інформацію у мережі та повідомили, що "затриманий 2 вересня 2024 року не мав оновлених військово-облікових даних. Після уточнення інформації його направили на проходження ВЛК, яка визнала його придатним до військової служби. А також заперечили застосування працівниками Мукачівського РТЦК та СП будь-яких насильницьких дій.

Після консультації з адвокатом, який підтвердив правомірність дій, громадянин Олександр Рябчук написав заяву про відсутність претензій до РТЦК та СП. Адвокат, у свою чергу, клопотала про залишення поданих заяв без розгляду."

Детальніше - за посиланням.

Закарпаття 24
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар