Новини Закарпаття

Не стало видатного режисера: на 64-му році життя помер закарпатський продюсер

У понеділок, 12 серпня, на 64-му році життя помер закарпатський продюсер, режисер, журналіст, колишній заступник директора закарпатської філії Національної телекомпанії України, викладач Академії культури і мистецтв Закарпатської обласної ради Олександр Герешко.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці АКіМ.

Олександр Герешко у 1977 році закінчив Ужгородську СШ № 4. У цьому ж році поступив на фізичний факультет Ужгородського державного університету. Після закінчення навчання в 1982 році працював в учбовому телецентрі університету, що тоді створювався. Після запрошення на роботу в Закарпатське обласне телебачення, вступив на навчання на Вищі режисерські курси, де здобув другу вищу освіту режисера телебачення. Обійняв посаду головного режисера Закарпатського обласного телебачення.

"Брав участь у розбудові телеканалів на Закарпатті. Створював ТРК "Спектр", ТРК "Край", очолював Ужгородське бюро ТРК "М-студіо", керував Ужгородським бюро Західнорегіональної ТРК "НБМ", що згодом стала Київським "5 каналом". Консультував Ужгородський "21 канал", ТРК "Хуст", — йдеться у повідомленні.

У 2005-му році повернувся на обласне телебачення та став заступником генерального директора. На цій посаді пропрацював 13 років.

У 2018 році долучився до розбудови в області освіти в галузі телевізійного та кіномистецтва, сучасних медійних технологій на посаді викладача Ужгородського коледжу (через рік інституту).

"За своє життя він встиг зробити багато. Любив і підтримував дух новаторства, творчості, сприяв становленню молодої генерації спеціалістів, створенню аудіовізуальних творів різних видів, жанрів, стилів. Та, на жаль, пішов від нас, коли його праця була особливо активною, плідною", — повідомляють в Академії культури і мистецтв.
Перейти на сайт