«11 туристів, що піднімались на гору Близниця, потребують допомоги. П'ятеро – погано себе почувають» - такий виклик надійшов до служби порятунку на лінію 112

липня 05 / 2024
🚨 «11 туристів, що піднімались на гору Близниця, потребують допомоги. П'ятеро – погано себе почувають» - такий виклик надійшов до служби порятунку на лінію 112. На допомогу були мобілізовані фахівці служби ДСНС та дві бригади екстреної медичної допомоги.
✅Як з'ясувалося, група туристів із м. Вінниця йшла полониною Браївка, що в Рахівському районі. Вони планували піднятися на гору Близниця, але потрапили під сильну зливу. Від планів підкорити вершину відмовились та покликали на допомогу. Рятувальники транспортували туристів до автомобілів «швидкої». Наші фахівці з бригад 1200 (лікар Іванна ПЕТРЮК, Олександр БОБИНА , водій Василь БРАНА) та 1210 (фельдшер Світлана БОКЛАЖУК, водій Віктор ЛЕМБАК) оглянули та надали допомогу трьом юнакам та двом дівчатам. Вони були виснажені, зневоднені та переохолоджені, а у одного – підвищився тиск. Їх транспортовано до Рахівської лікарні для подальшого обстеження. Решта мандрівників від медичної допомоги відмовилась.
⚠️ Служба 103 наголошує:
⛰️ Гори не прощають легковажності! Вкотре закликаємо всіх, хто планує подорожі в гори, дотримуватись правил безпеки, ретельно готуватись до походів. Ця туристична група пішла в гори, не підготувавшись належним чином, ігноруючи погодні умови та не зареєструвавшись у службах порятунку. Через цю легковажність для їхнього порятунку були задіяні десятки людей, включаючи дві бригади 🚑ЕМД з Рахова.
‼️У цей час могли потребувати медичної допомоги люди з інфарктом, інсультом, травмами та іншими критичними станами, де кожна секунда має вирішальне значення.
🛑 Давайте будемо відповідальними та обережними, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому. Ваша безпека – у ваших руках!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар